tiistai 17. maaliskuuta 2015

Donitseja

Sain vihdoin ostettua itselleni kunnon donitsipellin. Pitihän sitä heti kokeilla :) Donitsien ohje on Kinuskikissan sivuilta napattu. Kinuskin tein keittämällä 2dl kuohukermaa ja 2dl fariinisokeria sekä lopuksi hyppysellinen vanilliinisokeria mukaan. Suklaapäällinen on ihan perus Fazerin sinistä sulatettuna. Ensimmäistä kertaa nyt onnistuin kinuskissa kunnolla. Viime (ensimmäisellä) kerralla keitin liian kauan ja tuli paksua ja tönkköä. Nyt maltoin ottaa tarpeeksi ajoissa pois liedeltä. Oli vaan tosi kuumaa kun noita donitseja siihen dippasi niin näpithän ne meinas palaa. 
 Tässä vielä donitsien ohje:

Donitsit:
3dl vehnäjauhoja
½tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
2,5tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
½dl fariinisokeria
½dlsokeria(1tl kanelia)
1 kananmuna
1,25dl turkkilaista jukurttia
1dl maitoa
n.3rkl. öljyä

Kuorrute:
sulaa suklaata
kinuskia
+ strösseleitä/nonparellejä
Sekoita kuivat ainekset yhteen ja eri kulhossa märät ainekset yhteen. Yhdistä kaikki ainekset, älä sekoita liikaa ettei donitseista tule sitkeitä. Annostele donitsipellin voideltuihin koloihin ja paista 200 astetta 10-15 min. Jätä meheviksi. Jäähdytä. Kasta sulaan suklaaseen tai kinuskiin ja koristele.

Oon nyt jopa itse tosi tyytyväinen :) Taikina oli tosi hyvä. Ei ollut liian makea tai rasvainen. Näitä siis uppoaa helposti toinen ja kolmaskin kerralla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti